Gesprek op de brug

Gesprek op de brug in Weesp (Maria Adriaens) 
De trein stopt op het station in Weesp. Frederick Franck stapt uit en overhandigt me op het perron de Nederlandse vertaling van het boek “De Zen van het Zien “, dat hij zojuist in Amsterdam bij de drukker heeft opgehaald.

Op het moment dat hij het me overhandigt daalt er een lieveheersbeestje op de kaft 🐞. Verwondering… Vlug stapt hij weer in de trein en reist door. 

Voor de ontvangst van dit boek was ik al vroeg naar Weesp gereisd en had nog veel tijd om te tekenen. Ik loop vanaf het station richting centrum. Het is wat nevelig. Ik teken een brug met wat mensen die er staan te praten. Op de achtergrond een kerk, fietsen tegen de leuning: zo Hollands als het maar kan. Dan komt er nog een fietser aan…en breekt opeens de zon door. Het hele tafereel verandert zo dat ik de gum voor zon laat spelen.
Het weekend daarna geef ik een cursus in het bezinningshuis in Duizel. De leiding heeft ons groepje van acht de kleine vergaderzaal toegewezen. We zitten aan een achthoekige tafel onder een kroonluchter. Net op het moment dat ik het nieuwe boek van Frederick Franck opensla om eruit voor te lezen valt er een lieveheersbeestje op. Verbaasd vertel ik wat er in Weesp gebeurde en ga daarna weer voorlezen. Weer valt er een lieveheersbeestje op… nog een…en meer. Even later kruipen er een heel stel op tafel rond; ze blijken uit het plafond te komen boven de lamp. Het zaaltje was die winter niet gebruikt en de warmte van de lamp had de lieveheersbeestjes gewekt. Verbazend bleef het wel. En natuurlijk vroegen de lieveheersbeestjes erom om meteen getekend te worden.

Maria Adriaens

Dit is het eerste van een reeks verhalen bij de tekeningen in het boek 'Ruimte Zien' van Maria Adriaens. 

C9B204DB E5A1 4061 A4FF 06D0D2DBB74D

Contact

Voor meer informatie kunt u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes

  • "Door het helemaal loslaten van het presteren en het in alle rust waarnemen en met mijn hand volgen van wat ik zie, ben ik veel vrijer gaan schilderen en tekenen. Met meer aandacht, rust én focus."- Marlet H
  • "'Strelend' tekenen, dat is voor mij een bijzondere ervaring, keer op keer…"- Muuk tS 
  • “Zen zien tekenen heeft me geholpen om plezier in tekenen te krijgen, vooral omdat het vanuit ontspanning gebeurt”- Laurine vd D
  • "Groots: de ervaring om vanuit verbinding met mijn potlood over papier te bewegen…Speels en ontspannen begon een deurtje zich te openen naar een hele andere manier van ‘dingen tekenen’."  - Ellen B.
  • "Een waardevolle investering in anders kijken, zien en vervolgens tekenen met aandacht en hart! Mijn manier van tekenen is na deze retraite compleet veranderd." - Ellen Lisa 
  • "Zen Zien Tekenen is....innerlijke rust en levendige verbazing over zijn in onze handen."  - Joop H
  • "Dit is wat bij mij opwelde: de radijs...de zonnebloem...de mandarijn, dát wat is getekend  (gelijkend of niet, lós van alle oordelen en gedachten, maar wél geobserveerd.. gevoeld.. geroken.. aangeraakt met de aandacht..) kan nooit meer niét zijn gezien!" - Bianca van B