logo zzt

Nelleke Metselaar

nelleke metselaar

Nelleke Metselaar (1956) werd tien jaar geleden gegrepen door het Zen Zien Tekenen. Samen met Leo van Vegchel en Lenie Otten werkt zij aan het bekendmaken van het Zen Zien Tekenen in Nederland.

Nelleke studeerde Religiestudies & Spiritualiteit aan de Academie voor Geesteswetenschappen in Utrecht. Daarin verkende zij de spirituele weg van Frederick Franck en legde die naast de filosofie van zen, van de westerse mystiek en filosofie.

"In mijn studie heb ik ontdekt hoe in het Zen Zien Tekenen oosterse filosofie en westerse spiritualiteit en christelijke mystiek op een prachtige manier samen komen. Ik zie Frederick Franck dan ook als een vroege bruggenbouwer tussen oosterse en westerse spiritualiteit - iets wat we in deze tijd ook weer goed kunnen gebruiken. En wat is er mooier dan dat kunstbeoefening daar de drager van kan zijn?”

Het Zen Zien Tekenen verdiept mijn aandacht en verscherpt mijn waarneming. Het is een prachtige vorm voor het diep ervaren van de werkelijkheid om je heen.”

Nelleke is o.a. initiatiefnemer en redacteur van het ‘Zen Zien Tekenen-inspiratieboek’ waarvoor allerlei tekenaars materiaal aandroegen.

“Het samenstellen van het boek was voor mij als een maandenlange retraite. Ik voel me zeer vereerd en dankbaar dat ik op deze manier én in het lesgeven, in de voetsporen van Frederick Franck, deze prachtige weg door mag geven!"

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Facebook

Bekijk het laatste nieuws op onze facebook pagina.

Nieuwsbrief

Wilt u ook op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Quotes